Luova kirjoittaminen

Jokaisen elämä on täynnä tarinoita – ne täytyy vain löytää ja kirjoittaa esiin! Tässä työpajassa selvitämme, miten löytää kirjoittamisen aiheita omasta arjesta. Lisäksi pohdimme, miten pukea oivallukset ja tarinat sellaiseen muotoon, että ne välittävät olennaisen ja koskettavat lukijaa. Työpajaa vetää Sekunnit ja tunnit -blogin kirjoittaja, opettaja ja teologi Hanna Kivisalo.
Paikka: Helsingin seurakuntayhtymä, Kolmas linja 22 B, 4.krs (Silvennoinen).

Hanna Kivisalo

Toivoa masennukseen

Miia Moisio kertoo masennuksesta esikoisteoksensa ”Toivon kirja masennuksesta” pohjalta. Työpajassa keskustellaan siitä, miten tärkeää on kuunnella omia tunteitaan ja tarpeitaan, sekä pohditaan, miten omaa hyvinvointia voisi lisätä. Miia Moisio, TM, kirjailija, Hidasta elämää -blogisti.
Paikka: Kallion seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28 (iso sali).

Miia moisio.konferenssi

 Sukulinjojen siunaus

Omien juurten tunteminen on olennainen osa nykynaisen itsetuntemusta. Yhtä tärkeää on antautua tulevalle. Mitä juuret kertovat ihmiselle hänestä itsestään? Mitä lapset voivat opettaa hengellisyydestä ja miten herkkyyttä voi vaalia? Puhkea kukkaan esiäitien ja lasten avulla – ja heidän vuokseen. Tule kannetuksi ja kannattele! Luennolla saat tietoa ja esimerkkejä ylisukupolvisesta ajattelusta. Työpajassa keskityt oman sukulinjasi siunauksiin ja tehtäviin ohjatusti. Lämpimästi tervetuloa kaikki naiset, nekin jotka eivät tiedä juuristaan tai ole itse äitejä – jatkumo rakentuu rakkauden varaan. Jokaiselle on paikkansa. Susanna Erätuli on kirjailija, retriitinohjaaja, opettaja ja neljän lapsen äiti.
Paikka: Kallion seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28 (pieni sali).

 

Susanna Erätuli

Iloa improsta

Iloa improsta! Heittäydy huolettomaksi ja vapaudu villiksi! Lähde mukaan leikkisän leppoisaan improkanavaan! ”Moka on lahja!” -lausahdus kuuluu improvisaation perusteisiin, mutta voisiko lause toimia myös arkielämän keskellä? Tässä kanavassa testaillaan improvisaatiota hauskojen ja helppojen teatteri-improvisaatioharjoitteiden kautta, sekä pohditaan improvisaation mahdollisuuksia arjen apuna. Tytti Jäppinen, FM
Paikka: Teatteri Kallio, Siltasaarenkatu 28.

Tytti JÄppinen, kokovartalokuva

 

Totuus vapauttaa – seksuaalinen häirintä ja siitä vapautuminen

Seksuaalinen ahdistelu on noussut monin tavoin esiin kuluneen vuoden aikana. Ahdistelu on monella tasolla naiseutta loukkaava kokemus. Hengellisessä ympäristössä ahdisteluun voi nivoutua auktoriteettien valta, tuomion pelko ja yhteisöllisen hylkäämisen uhka. Vakavasta väkivallasta toipuminen voi olla pitkä prosessi, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä. Taakoista voi vapautua omaan elämään. Nainen voi tuntea olevansa riittävä ja rakastettu siksi, että on juuri se ihminen, joka hän on, Jumalan tarkoittama, ja arvostettu omine elämänkokemuksineen. Seminaarissa käsitellään eri asteista häirintää ja toipumisen vaiheita sekä yksilön että yhteisön kannalta. Se on tarkoitettu kaikille, joita seksuaalinen häirintä mietityttää tavalla tai toisella.Seminaarin pitää pastori Katri Kuusikallio, Hyväksikäytetyt-selviytyjät kertovat – kirjan toimittaja ja kirkon Totuusvapauttaa-kampanjan aktivisti.
Paikka: Helsingin seurakuntayhtymä, Kolmas linja 22 B, 2.krs (Sonck)

katri kuusikallio

 

Kamalat äidit

Mistä voimavaroja murrosikäisen lapsen äidille?
Mikä auttaa jaksamaan arjessa?
Kamalat äidit®-vertaistoiminta on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua vertaistoimintaa. Työn ytimessä ovat vertaisryhmät, joissa käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, jaetaan murrosikään liittyvää tietoa sekä kannustetaan äitejä jakamaan ajatuksiaan muiden naisten kanssa. Työpajoissa esitellään Kamalien äitien toimintaa sekä käsitellään teemoja vuorovaikutteisesti osallistujien kesken. Kuulet lisää toimintamalleista ja niihin liittyvistä aiheista, kuten äitiydestä ja voimavaroista sekä siitä, miten voimme tukea ja vahvistaa toinen toisiamme vertaistuen avulla.  Työpajaa vetävät NNKY: n työntekijät Vaula Hacklin ja Kati Taipale.
Paikka: Helsingin seurakuntayhtymä, Kolmas linja 22 B, 2.krs (Sutinen)

kamalat äidit -logo

Liikunta- ja tanssipaja

Lady Line Hakaniemen tiloissa (Kolmas linja 2)  ilmaista liikuntaa: pilatesta, aikuisbalettia, Gospel-lattareita ja Pyhää tanssia. Koska tilat ovat rajalliset, kannattaa pilatekseen ja aikuisbalettiin ilmoittautua etukäteen Lady Linen -sivuilla (LINKKI!)

13-13.45 Pyhä tanssi on kehorukousta, jossa liikutaan piirimuodossa hitain askelin. Ohjaaja näyttää jokaisen tanssin alussa liikkeet, jotka tehdään kauniin kirkolllisen musiikin säestyksellä. Tule sellaisena kuin olet!
Tiina Sara-aho, Pyhä tanssi -ohjaaja

Pyhä Tanssi Kuvaaja on Esko Jämsä

13-13.45 Pilates on kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia. Sen avulla syvennät myös hengitystä ja saadaan meille luotu oikea asento taloudellisemmaksi ja kivuttomammaksi. Liikkeet tehdään pääasiassa lattialla, jolloin nivelet ei kuormitu. Tunti sopii kaikenkuntoisille ja haastetta tarvittaessa saa myös kokeneet liikkujat. Lämpimästi tervetuloa löytämään kehoon uusia elämyksiä! Elena Kaskiaro, pilatesohjaaja

Elena Kaskiaro

 

 

 

13.45-14.30  Gospel-lattarit™ on kristillinen treenimuoto, jossa tanssitreeniin yhdistetään alku- ja loppurukous sekä kristillinen latinalaismusiikki. Gospel-lattareissa kyse ei ole pelkästään fyysisestä hyvinvoinnista ja tanssitaitojen kehittymisestä, vaan tärkeä osa on vahvistaa naisten itsetuntoa ja itsensä hyväksymistä. Matalan kynnyksen gospel-liikuntatunnit sopivat kaikenikäisille, näköisille ja kokoisille naisille. Osallistujalta ei vaadita aikaisempaa kokemusta liikunnasta, tanssista tai kristinuskosta.

gospel-lattarit

13.45-14.30 Aikuisbaletti

Tiina Sara-aho ohjaa aikuisbaletin alkeisiin. Ole hetken oman elämäsi balettitanssija! Sopii sekä vasta-alkajille että balettia harrastaneille.

 

Huom! Rukousnauhatyöpaja on jouduttu peruttamaan ohjaajan esteen vuoksi!