Klo 10-11.30 Riittävä ja rakas Kallion kirkossa 

Konferenssimme avaajana toimii Puhkea kukkaan -projektin suojelija ja Suomen ensimmäinen naispiispa Irja Askola. Tervehdyksensä tapahtumaan tuovat myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Minna Karhunen ja Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala.

AskolaPiispa2Minna KarhunenKanala_kahville_257

Musiikista vastaa HowManyMothers -lauluyhtye. Iloisia, reippaita ja huumorintajuisia äitejä vetää upea laulajatar ja kanttori Anne Viljamaa.

How Many Mothers

 

Luennon pitää psykologi Satu Lähteenkorva, joka on erittäin pidetty luennoitsija ja tullut tunnetuksi mm. Vaakakapina-TV-ohjelmasta. Satu puhuu poikkeuksellisen rohkaisevasti elämästä ja ihmisestä. Lähteenkorva ottaa rehellisesti esimerkkejä myös oman elämän vaiheista sekä siitä, miten hän on kääntänyt oman elämänsä kivut voitoiksi. Tajuttavan syvällinen!

Puhkea kukkaan -teemalaulun laulaa sen tekijä Noora Kataja. Tilaisuuden juontaa konferenssin pääemo Elina Koivisto.

VAPAA PÄÄSY!

SatuLähteenkorvaNoora katajaElina Koivisto

Klo 11.30-13 Lounastauko

  • Kallion seurakuntakodilla ( Siltasaarenkatu 28) on myynnissä lasagnea ja kasvislasagnea sekä kahvit hintaan 10 euroa.
  • Hanko Sushi Vallilassa (Teollisuuskatu 3) on konferenssitarjouksena small annos  sisältäen misokeiton ja vihreän teen 10 €.

Klo 13-16.30 Seminaarit (Avaa linkki!)

Klo 16.30-18 Tauko

  • Hanko Sushi Vallilassa (Teollisuuskatu 3) on konferenssitarjouksena small annos  sisältäen misokeiton ja vihreän teen 10 €.
  • Alueella on paljon ravintoloita ja kahviloita.

 

Klo 18-21 Aito ja ainutlaatuinen -iltajuhla Kallion kirkossa 

Tee hyvää!

Iltajuhla on kaksikielinen ja maksullinen tilaisuus, jonka tuloista puolet menee Suomen World Vision ry:n hyväksi köyhimpien lasten auttamiseksi. Paikalla on huippu-urasta hyväntekeväisyystyöhön hypännyt uranainen Tiina Antturi, joka kertoo järjestönsä tekemästä työstä.

Liput 20/15 euroa (+palvelumaksu) www.lippu.fi.

Upeaa ja koskettavaa musiikkia

Iltajuhlaan upeat The Voice of Finland -kisassa menestyneet laulajat suomenruotsalainen Maria Höglund ja laulava pappi Sini Ikävalko sekä monissa musikaaleissa esiintynyt Ruotsissa asuva Emelie Sund ja laulaja, lauluntekijä Emma Pihkala ovat valinneet laulut, jotka koskettavat heitä itseään ja sitä kautta myös muita naisia. Bändi johtaa Tommi Niskala.

 

Maria HöglundSini Ikävalko kengätEmelie Sund

emma pihkala Kuva Jakke Nikkarinen

Ester ja minä -näytelmä

Teatterialan ammattilaiset Tytti jäppinen ja Rosa Nyman ovat valmistaneet tapahtumaa varten uuden näytelmän ”Ester ja minä”, johon he ovat tehneet myös uusia lauluja.

Ester ja minä -mainoskuva

Kaksi naista.
Kaksi elämän tarinaa.
Paljon pelkoja.
Monta unelmaa.
Ester ja minä on kertomus kahden naisen kohtaamisesta.
Se on tarina Esteristä, joka eli jo ennen ajan laskumme alkua ja Essistä, joka elää nyt. Ester ja minä on kertomus pelkojen ja unelmien jakamisesta, sekä itsensä etsimisestä. Voiko näillä eri aikakausien naisilla olla mitään annettavaa toisilleen?

Jos rohkeasti luottaisin
Rakkaudessa kelluisin
Haasteista riemuitsisin
Pelkojani kohtaisin
Miten kävisi?

Teksti ja laulujen sanat: Tytti Jäppinen ja Rosa Nyman
Laulujen sävellys: Rosa Nyman

Mielenkiintoisia haastateltavia

Elämänkokemusta yhteiseen naiseuden juhlaan tuovat haastateltavat.  Haastateltavina ovat runoilija Anna-Mari Kaskinen ja hänen tyttärensä Katja-Maaria Vilén, joka on sekä taiteilija että pappi. Illassa on mukana myös Maritta Laiho, joka on rap-artisti Elastisen äiti ja erilaisen uran tehnyt diakonissa.

Maritta LaihoTiina Antturi

Haastateltavana on myös suomenruotsalainen toimittaja ja kirjailija Sofia Torvalds, joka on kirjoittanut rohkeasti ja taitavasti kaksi palkittua kirjaa suvun naisten vaikeuksiin liittyen. Hänen ensimmäinen kirjansa kertoi tyttären anoreksiasta ja toinen suvun naisten eroista.

sofiatorvalds_2017_4

Rakastettu-messu

  • Musiikkina Juha Tapion koskettavimpia lauluja
  • Bändi, jonka solisteina Sini Ikävalko, Anna Leikas ja Noora Kataja
  • Jumalan hoitoa raamatunteksteissä, rukouksissa ja ehtoollisessa
  • Pappeina Mari Mattson (Kallio) ja Eva Stenström (Ruotsi)

Mari MattsonEva StenströmAnna Leikas

Yhteystiedot: info@puhkeakukkaan.fi, elina.koivisto@evl.fi
050/5407573