Seminarier 30.9.17

OBS! Man behöver inte anmäla sig till seminarierna!

 

Human trafficking is no fairytale

Eva Biaudet

Human trafficking for sexual explotation targets in particular women and children in vulnerable situations. Europe is facing a challenge in finding policies of migration and reception of refugees that better protects women and children from exploatation and violence.
Eva Biaudet, Member of Parliament
Tid: 13.00-14.30
Plats: Alphyddans kyrka

Våga göra förändringar i livet

Eva Gädda

Vem är jag? Hur kan jag använda mina unika gåvor, personlighet och kallelse maximalt? Hur kan jag bäst tjäna den värld jag lever i? De här tre frågorna har drivit Eva Gädda de senaste 20 åren – och efter två utbildningar, fem arbetsplatser, tre länder och flera församlingar har hon äntligen hittat hem i sin personlighet, kallelse och karriär. Ibland har det krävts mer mod och uppoffringar än hon egentligen haft resurser till, för att få svar på de frågor hon haft, men när hon ser i bakspegeln har det alltid varit värt det. Ifall du känner att du fastnat i livet, och längtar efter att hitta din plats, så är det här seminariet för dig.
Eva Gädda, Grundare, vd, copywriter för Liv Communications
Tid: 13-14.30
Plats: Alphyddans kyrka

Vägen till glädje

sofiatorvalds_2017_4

Är det möjligt att Gud ibland för oss in i ett mörkrum för att vi ska framkallas, för att våra släktdrag – den vi verkligen är i Gud – ska framträda? Det frågar sig Sofia Torvalds, som många gånger tycker sig ha blivit förd in i Guds mörkrum, och oftast mot sin egen vilja.

Kan vi växa i tro genom våra motgångar? Hur håller vi kontakten till Gud också då vi är bedrövade, utmattade eller fulla av ångest? Sofia Torvalds undersöker släktmönster av separation och nedstämdhet, och berättar om sin egen väg, som lett henne allt närmare Gud. För henne har den kristna tron varit en väg mot frid och glädje.
Sofia Torvalds, författare och journalist
Tid: 15-16.30
Plats: Alphyddans kyrka

 Sjukdomsrädsla och hälsoångest

Åsa Westerlund

Tankar om att värna och sköta om sin hälsa, om sjukdomsrädsla och hälsoångest, om att lyssna in sin kropp, om informationsöverflöd och manipulerande reklam och om framtidens möjligheter.
Åsa A Westerlund, Specialist i allmänmedicin
Tid: 15:00-16.30 
Plats: Alphyddans kyrka

Enneagrammet

Stefan Forsen

Självkännedom är en förutsättning för att kunna växa som mänska. Välkommen med att utforska på vilket sätt Enneagrammet eventuellt kan hjälpa dig att se dig själv och  förstå dig själv och det sätt på vilket du relaterar till andra.
Stefan Forsén, kyrkoherde
Tid: 13-16.30
Plats: Alphyddans kyrka

Lettering är konsten att rita bokstäver

Sofie Björkgren-Näse

Under Lettering Workshop får du inspiration och handgripliga tips till hur du ritar nya bosktavsformer. Du behöver ingen förkunskap eller erfarenhet, kursen är perfekt för dig som är nybörjare och vill pröva på lettering. Även du som jobbar med bokstäver och grafisk form får nya tips och idéer till ditt skapande! Sofie har gjort LOGO för Blomma-projektet.
Sofie Björkgren-Näse, frilansande bokstavsillustratör med egna företaget Fia Lotta Jansson Design
Tid: 13-16.30
Plats: Alphyddans kyrka

Kolla också finskspråkiga seminarier: Seminaarit