Puhkea kukkaan -konferenssi on onnellisesti ohi. Pitkin päivää kuului hyvää ja tyytyväistä palautetta. Naiset nauttivat laadukkaasta ohjelmasta, jakamisesta ja yhteydestä. Suurimmat ongelmat tuntuivat olevan runsaudenpula ja valinnan vaikeus: yhtä aikaa oli liian monta mielenkiintoista työpajaa.

Osa naisista jäi ehkä kotiin, kun Minna Karhusen ja Hanna Kivisilta-Markkulan mielenkiintoinen aamuseminaari ”Tunteet työssä” jouduttiin perumaan sairauden vuoksi. Haaveilemme siitä, että luento voitaisiin pitää keväällä Paavalissa naisten brunssilla.

Tänään kilahti ensimmäinen negatiivinen palaute, johon haluan antaa selityksen. Palautteenantajaa harmitti se, että maahanmuuttajanaisista puhuttiin viestinnässä ja tapahtumassa pelkillä etunimillä, kun taas muista naisista käytettiin koko nimeä. Tähän samaan asiaan kiinnitettiin huomiota jo ennen tapahtumaa. Palautteenantaja osasi hienosti pukea sanoiksi sen, millaisia mielikuvia viestintä hänessä aiheutti. ”Miksi maahanmuuttajataustainen nainen esiintyy vain etunimellä kuin stereotyyppi, eksoottinen tuulahdus, ja muut esiintyjät on koko nimillään?” hän ihmetteli.

Olen hyvin pahoillani, että viestintä aiheuttaa tällaisia vääriä mielikuvia. Upeat vieraamme, Caroline ja Dora, ovat Ekumeenisen Vastuuviikon virallisia lähettiläitä. Niinpä jouduimme tapahtumassa noudattamaan niitä sääntöjä, jotka Ekumeeninen Vastuuviikko on asettanut lähettiläiden vierailuille. Kyse ei ole missään nimessä siitä, että Ekumeeninen Vastuuviikko tai Puhkea kukkaan -projekti haluaisivat vähätellä maahanmuuttajanaisia. Päinvastoin! Tapahtumapäiväksi valittiin juuri tämä ajankohta sen vuoksi, että haluttiin nostaa esille Ekumeenisen Vastuuviikon teemaa: ”Naisten oikeus ihmisarvoiseen työhön”. Iltamessun kolehtikin kerättiin tätä tarkoitusta varten.

En osaa sanoa tarkemmin, minkä vuoksi Ekumeeninen Neuvosto on tehnyt päätöksen, että Vastuuviikon lähettiläistä puhutaan vain etunimillä. Luulen, että kyse on turvallisuudesta. Pelkän etunimen kertominen suojelee naisia vihapostilta ja muilta mahdollisilta vaaroilta. Samaa suojaa anonyymi palautteenantajakin toivoi itselleen jättäessään nimettömän palautteen. Harmi, että hän ei huomannut maahanmuuttajanaisten olevan samassa veneessä.

Kiitos sinulle, joka lähetit palautteen! Näin kaikki muutkin asiaa ihmetelleet ja paheksuneet saivat vastauksen. Otan mielelläni vastaan kaikenlaista palautetta lauantain konferenssista sekä ideoita ja ajatuksia siitä, mitä Puhkea kukkaan -toiminta voisi olla ensi vuonna. Sinulla on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa! Voit lähettää palautetta konferenssista sekä toiveitasi osoitteeseen elina.koivisto@evl.fi

Ystävällisin terveisin Elina Koivisto

NAISTEN KOKONAISVALTAISEN HYVINVOINNIN KONFERENSSI KALLION KIRKOSSA JA SEN YMPÄRISTÖSSÄ LAUANTAINA 27.10.2018 

Puhkea kukkaan -Blomma -FB-kuva

 

AAMUPÄIVÄN SEMINAARIT (Lue lisää linkistä!)

10-11.30 TUNTEET TYÖSSÄ, PERUUTETTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI!!!!
ylijohtaja Minna Karhunen ja pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta, Kallion kirkko

10-11.30 ÄITIYDEN ILOT JA ITKUT
mm. Satu Taiveaho, Sekunnit ja tunnit -blogisti, Kallion kirkko (srk-sali)

10.00-11.30 MITEN TULEN TERVEEKSI?
Perhe- ja parisuhdetyön asiantuntijat Minna Tuominen ja Arja Seppänen, Kallion seurakuntakoti (Siltasaarenkatu 28)

 

13.00-14.30 TYÖPAJAT   (Lue lisää linkistä!)

Luova kirjoittaminen, Hanna Kivisalo
Toivoa masennukseen, Miia Moisio
Sukulinjojen siunaus, Susanna Erätuli
Iloa improsta, Tytti Jäppinen
Totuus vapauttaa, Katri Kuusikallio
Kamalat äidit (teinien äideille), NNKY
Liikunta- ja tanssipaja (mm. Tiina Sara-aho, Elena Kaskiaro)

 

15-16.30 TYÖPAJAT  (Lue lisää linkistä!)

Uupumuksesta lepoon, Tuula Portin
Toivoa naisille, Merja Kauppinen
Naisen viha, Heli Pruuki
Puhkea kukkaan parisuhteessa, Eveliina Korpela
Runopaja, Kesken-blogisti ja runoilija Elina Salminen
Maalauspaja, Hanne Kiiveri
Voimasiskot, NNKY     PERUUTETTU !!!
Kosmetiikkatyöpaja, Marjo Poutanen

16.30-18.00  Mahdollisuus henkilökohtaiseen esirukoukseen Kallion kirkossa (Varaa aika Kallion kirkon eteisessä)

17.00-18.00 Kahvitarjoilu Kallion kirkon takaosassa

18.OO KAKSIKIELINEN ILTAJUHLA KALLION KIRKOSSA

Puhkea kukkaan -iltajuhlassa saa ensiesityksensä Tytti Jäppisen ja Rosa Nymanin Vapaa? – Taiteellinen tutkielma vapaudesta. Mukana on taitavia ja koskettavia laulajia (mm. Sini Ikävalko, Emma Pihkala, Heidi Seppälä, Rebecka Stråhlman) sekä mielenkiintoisia keskusteluja.

Ruotsinkielisessä haastattelussa Sofia Torvalds haastattelee työtoveriaan Christa Mickelssonia, joka vuosi sitten sai aivoinfarktin. Tavallisen toimittajan ja perheenäidin elämä muuttui, kun työn sijaan Christan päivät kuluvat nykyään sairaudesta toipumiseen ja kuntoutumiseen. Christa kertoo uudesta elämästään avoimesti Instagram-tilillään.

Toisessa keskustelussa Mari Mattsson haastattelee kahta blogistia ja perheenäitiä. Hanna Kivisalo on tullut tunnetuksi koskettavista Sekunnit ja tunnit -teksteistään. Hanna Paavilainen on toimittaja, pappi, nyrkkeilijä ja blogisti, joka tuli julkisuuteen Selviytyjät-ohjelman myötä.

Iltajuhlaan on vapaa pääsy.

20.00 KAKSIKIELINEN ILTAMESSU KALLION KIRKOSSA

Saarna: Eija-Riitta Korhola
Musiikki: How Many Mothers ja solistit, Anna-Mari Kaskisen lauluja
Liturgit: Mari Mattsson ja Jessica Högnabba

Eija-Riitta Korhola

 

 

 

 

Yhteystiedot: elina.koivisto@evl.fi tai p. 050 322 1738