AAMUPÄIVÄN SEMINAARIT: valitse joku kolmesta

 

10.00-11.30 TUNTEET TYÖSSÄ, Kallion kirkko  PERUUTETTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI!!!

Meitä kehotetaan usein ajattelemaan järjellä eikä tunteella. Mutta saako tunteita ylipäänsä näyttää työelämässä? Ovatko tunteet heikkous ja vahvuus? Saako esimies näyttää epävarmuutensa? Mitä tehdä, jos on vihainen?

Minna Karhunen ja Hanna Markkula-Kivisilta väittävät, että ollakseen aito, ihminen ei voi eikä saa piilottaa tunteitaan. Tunteet saa näyttää, mutta niille ei saa antaa valtaa. Puhkea kukkaan -konferenssissa Minna ja Hanna haastavat meidät kaikki laittamaan itsensä likoon ja antamaan tilaa myötätunnon mullistavalle voimalle. Minna ja Hanna ystävystyivät nuorina kansanedustajina 1990-luvun alussa. Minnan eduskuntataival kesti 8 vuotta, Hannan 12 vuotta. Minna on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja Hanna valtiotieteiden maisteri. Tällä hetkellä Minna työskentelee ylijohtajana Etelä-Suomen aluehallintovirastossa ja Hanna pääsihteerinä Pelastakaa Lapset ry:ssä. Minnan intohimo on johtamisen kehittäminen ja työelämän laadun kehittäminen. Hanna puolestaan korostaa ihmisen kohtaamista kokonaisena ja avointa vuorovaikutusta.

Minna ja Hanna puhkea kukkaan 2018

10.00-11.30 ÄITIYDEN ILOT JA ITKUT, Kallion kirkko

Äitiys on ainutlaatuinen tehtävä naisen elämässä. Se antaa paljon, mutta myös vaatii paljon.
Aamupäivässä pohditaan äitiyden iloja ja haasteita sekä etsitään voimaa tärkeään tehtävään myös hengellisyydestä. Kokonaisuuden juontajana ja emäntänä on toimittaja ja pappi Hanna Paavilainen. Mukana on mm. sijaisäiti Satu Taiveaho, Sekunnit ja tunnit –blogisti Hanna Kivisalo,  pappi ja  tohtorikoulutettava Aino-Elina Kilpeläinen sekä maahanmuuttajaäiti Caroline, joka on kotoisin Kenista ja toimii Ekumeenisen Vastuuviikon lähettiläänä.

Hanna Kivisaloaino-elina kilpeläinenHanna Paavilainen

 

 

 

 

 

10.00-11.30 MITEN TULEN TERVEEKSI? Kallion seurakuntakoti (Siltasaarenkatu 28)

Luennolla tarjotaan rukouksen välineitä sydämen tason ongelmien kohtaamiseen ja esitellään mielen rauhoittamiseen liittyviä työkaluja mm. Thomas Keatingin Jumalan terapiasta ja Alexander Loyd`n paranemisen avain rukousmetodista. Luennolla yhdistetään terapeuttista ja hengellistä tietotaitoa ja saadaan kokemus luovasta rukouksesta.  Kallion seurakuntakoti

Ohjelmaa luotsaavat Minna Tuominen ja Arja Seppänen, jotka ovat entinen ja nykyinen perhe-.ja parisuhdetyön asiantuntija Kirkkohallituksesta.
Musiikki: Anna Talvitie (viulu)

Rakkauden roihu-blogisti 2017.Arja Seppänen