Istuskelin kevätauringonsäteiden kylpemässä opinahjoni ruokalassa ja pohdin, mitä on olla kristitty. Minulle kristittynä oleminen on sitä, että kuljen rinnalla, olen läsnä, rakastan lähimpiäni. Olen ystävällinen kaukaisemmillekin. Ei Jeesus kutsunut meitä elämään täydellistä kiiltokuvaelämää.

Esittämään että kaikki on hyvin, varsinkaan silloin kun ei ole. Olen mukana järjestämässä uudenlaista musaklubia Lahdessa. Haluamme viedä kristityt artistit sekulääreille areenoille ja synnyttää keskustelua. Pöllyttää tabuja. Ensimmäisessä klubi-illassa itseni esitellessäni sanoin ”Käsitykseni Jeesuksesta on, että jos elämäni on paskaa tulee Jeesus sinne mukaan laittamaan kädet multaan”. Anteeksi, jos tämä haastaa mielikuvasi kiiltokuva-Jeesuksesta. Mutta kun Jeesus ei ole kiiltokuva. Kristinuskomme mukaan hän kävi helvetissä puolestamme. Enpä usko että se oli kovin siisti paikka?

Mietin sanoinko vähän raisusti, jestas käytin kaiken lisäksi sanaa ”paska” paikassa jossa kuitenkin oli paljon tuntemiani kristittyjä. Mutta kun käsitykseni Jeesuksesta on se, etten kaikesta paskasta omassa elämässä selviäisi mitenkään ilman Hänen apuaan. Jeesus on siellä missä ihmiset ovat nälkäisiä, sairaita ja epäpuhtaita. Hän ei epäröi olla kärsivää lähellä. Hän sanoi: ruokkikaa nälkäiset, vaatettakaa köyhät, käykää sairaiden luona. Arvostan hirveästi esimerkiksi lääkäreitä ja sairaanhoitajia, saattohoitajia, sosiaalityöntekijöitä,a katastrofialueiden työntekijöitä – kaikkia niitä jotka jokapäiväisessä työssään näkevät paljon niin sanotusti paskaa.

En ole itse, eikä kukaan meistä täydellinen ihmisenä, en sinne päinkään. Mutta jos edes jonkun verran laitan omat käteni toisten multaan, uskon tekeväni Taivaallisen Isäni tahdon. Haluan olla mukana siivoamassa paskoja ja tekemässä maailmasta kauniimman paikan. En arvostelemassa toisia, vaan auttamassa heitä.

Onnea ei saa sillä, että tavoittelen vain hyvää mieltä ja hyviä fiboja itselleni. ”Etsi aina ensin Jumalan valtakuntaa niin kaikki muukin sinulle annetaan”. Näin uskon. Suurempi onni seuraa, kun esimerkiksi autan toisia. Kuljen mukana toisten suruissa, iloissa ja ahdingoissa. Jeesus ei kuulu vain kirkkoon. Jeesus ei kuulu vain sisäsiisteille kristityille. Jeesus kuuluu IHAN KAIKILLE. Sullekin, jos niin haluat.

mimosa

– Mimosa