Muistat ehkä kertomuksen Pietarista, joka halusi kävellä veden päällä. Huonostihan siinä kävi. Pietari lähti kävelemään rohkeasti kohti Jeesusta, mutta huomatessaan tuulen rajuuden hän pelästyi ja alkoi vajota. John Ortberg on kirjoittanut Pietarin uhkarohkeasta, mutta lyhyestä kävelystä kokonaisen kirjan ”If You Want to Walk on Water, You’ve Got to Get Out of the Boat”. Pietari koki sydämessään kutsun, jota hän seurasi. Jeesus ei moittinut Pietaria tämän uhkarohkeudesta, vaan siitä, ettei Pietari luottanut tarpeeksi.

John Ortberg haastaa kristittyjä Pietarin tavoin ottamaan vastaan haasteita ja lähtemään pois mukavuusalueelta. Kirjailija väittää, että Pietari ei ollut kertomuksen häviäjä. Hän oli nimittäin opetuslapsista ainoa, joka yritti kävellä veden päällä. Muut opetuslapset eivät halunneet ottaa riskiä. Pietari oli opetuslapsista rohkein ja hänen luottamuksensa Jeesukseen oli vahvin, vaikka hän epäonnistuikin. Pietarin esimerkki rohkaisee yrittämään. Epäonnistuminen ei ole vaarallista. Itsensä nolaaminenkaan ei ole vaarallista. Vaarallisinta on se, että ei edes yritä silloin, jos kokee Jumalan kutsuvan johonkin uuteen.

Kirja rohkaisi minua kyselemään, mitä Jumala tahtoo tehdä minun elämälläni. Olenko valmis kuuntelemaan hänen kutsumustaan ja toimimaan sen mukaan? Jeesuksen kertomus talenteista on pysäyttävä. Meille jokaiselle on annettu monenlaisia lahjoja ja taitoja, joilla voimme tehdä hyvää toisille ihmisille. Jumala kutsuu meitä elämään, jossa luodaan uutta ja kasvetaan ihmisinä. Useinkaan se ei tarkoita sitä, että elämä olisi helppoa, hauskaa tai menestyksekästä. Jeesuksen seuraajien elämään kuuluu usein kipua, odottamista, epävarmuutta ja pelkoa. Siitä huolimatta kirjan lukeminen vahvisti uskoani siihen, että Jeesuksen rohkea seuraaminen kannattaa. Haluan astua ulos veneestä mukavuusalueeltani ja tehdä asioita, joihin Jumala minua kutsuu. Hän on luvannut nostaa minut silloin, kun uskoni horjuu ja vajoan. Hän ei petä koskaan.
-Elina Koivisto