Uupumuksesta lepoon

Sairaalateologi, kolmen lapsen äiti ja yhden lapsen isoäiti Tuula Portin   käy teemalla ”Uupumuksesta lepoon” läpi mahdollisia uupumuksen syitä aina persoonaamme liittyvistä syistä (esim. perfektionismi) ulkoisiin syihin (esim. informaatiotulva/muut olosuhteisiin liittyvät syyt). Lisäksi hän pyrkii vastaamaan kysymykseen, mitkä ovat merkkejä siitä, kun elän yli voimieni, ja mistä löytyy apu.
Paikka: Kallion seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28 (iso sali).

Tuula Portin

Toivoa naisille

Moni nainen kärsii vain siksi, että on syntynyt naiseksi. Usein nainen kärsii yksin ja piilossa, sillä naisen hylkääminen ja häpäiseminen on hyväksyttyä monissa yhteiskunnissa. ”Eikö kukaan välitä?” kuuluu monen naisen tuskaisesta sydämestä. Jumalalla on vastaus naisen tuskaan. Yli 20 vuotta sitten brasilialaissyntyinen Marli Spieker sai Jumalalta kehotuksen aloittaa työmuoto, joka rukouksen, rakkauden ja radion välityksellä hoitaisi naisten särjettyjä sydämiä ja antaisi loppumatonta toivoa Jumalassa. Toivoa naisille -työ tukee ja varustaa naisia rukoilemaan, kuuntelemaan, oppimaan, kasvamaan ja jakamaan toivoa. Suomessa Toivoa naisille –rukouspiirejä on noin 100. Mediatuottaja Merja Kauppinen (Medialähetys Sanansaattajat).
Paikka: Helsingin seurakuntayhtymä, Kolmas linja 22B, 4. krs. (Silvennoinen)

Merja Kauppinen

 

Naisen viha

Suuttumus, loukkaantuminen, vahingollinen kilpailu, kateus, viha – aggressio on moni-ilmeinen tunne, jota kokee jokainen meistä. Joskus se on räjähdys, joskus epäsuora häivähdys, kateuden pistos tai ärtymys, jolle ei tunnu olevan osoitetta. Mitä aggressio kertoo? Mistä se nousee ja miten naisen aggressio vaikuttaa hänen elämäänsä? Voiko nainen tunnustaa aggression tunteitaan, kun häneltä useimmiten yhä oletetaan sopuisuutta ja joustavuutta?
Naisen aggressio on yhä monin tavoin tabu ja siksi moni kääntää sen epäsuoraksi, passiiviseksi tai sisäänpäin kohti itseä. Aggression takaa löytyy usein surua, pelkoa ja muita vaikeita tunteita. Pahimmillaan aggressio eristää meidät itsestämme ja muista. Mutta syvimmillään aggressio on voimaa, joka tukee yhteyttämme itseen ja muihin ihmisiin. Tervetuloa tutkimaan omaa aggressiotasi ja sen ilmenemismuotoja, ja pohtimaan sen kääntämistä omaksi voimaksesi!  Mukana TT, psykoterapeutti Heli Pruuki
Paikka: Helsingin seurakuntayhtymä, Kolmas linja 22B, 2. krs (Engel-sali)

Heli Pruuki

 

Puhkea kukkaan parisuhteessa

Haluaisitko syventää parisuhdettasi, mutta et saa puolisoasi mukaan parisuhdekurssille tai -leirille? Haluaisitko muuttaa puolisossasi jotakin? Toivoisitko, että hän ymmärtäisi paremmin tarpeitasi ja hoitaisi aktiivisemmin sinulle ja perheellesi tärkeitä asioita?
Jos vastasit edellisiin kysymyksiin kyllä, tämä työapaja on juuri sinulle. Työpajassa keskitytään pohtimaan sitä, miten parisuhdetta voi parantaa irtautumalla haitallisista toimintamalleista ja vahingoittavista ajatuksista. Eveliina Korpela on harjoitellut rakentavaa vuorovaikutusta ja omien arvojensa mukaisia toimintamalleja parisuhteessa jo yli 20 v. Ja harjoittelee edelleen. Eveliina Korpela, filosofian tohtori ja suomen kielen ja viestinnän opettaja
Paikka: Helsingin seurakuntayhtymä, Kolmas linja 22B, 2. krs (Sonck)

Eveliina Korpela Metropolia AMK

Runopaja

”Jos sinulla pysyy kynä kädessä, osaat kirjoittaa runon!” Tule testaamaan väitettä runoilija Elina Salmisen vetämään Runo-workshoppiin. Workshopissa kirjoitetaan runoja helppojen harjoitusten avulla kannustavassa ilmapiirissä. Elina Salminen tuli tunnetuksi Kesken-blogistina, joka jatkaa suosittujen runojen kirjoittamista Facebookissa nimellä Runoilija Elina Salmisen. Hän julkaisee tänä syksynä neljännen runokirjansa.
Paikka: Kallion seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28 (Pieni sali)

Elina Salminen

Maalauspaja

Puhkea kukkaan taidepajassa maalataan peiteväreillä ja vesiväreillä. Käytämme suihkepulloja, isoja ja pieniä pensseleitä ja vesiväri arkkeja. Kuvan kuivuttua jatkamme tusseilla kuviointia. Osallistuminen ei vaadi kokemusta. Maalauspaja on rentouttava ja väriterapeuttinen kokemus. Materiaalit pajan puolesta. Pajan vetää taiteilija Hanne Kiiveri.
Paikka: Teatteri Kallion takahuone (Siltasaarenkatu 28)

Voimasiskot PERUUTETTU OHJAAJAN YLITSEPÄÄSEMÄTTÖMÄN ESTEEN VUOKSI!

Miten tukea eri elämäntilanteissa olevia naisia?
Mistä voimavaroja naisena kasvuun?
Voimasiskot-vertaistoiminta on kaikille naisille tarkoitettua toimintaa, jonka tarkoituksena on antaa naisille työkaluja omien tunteiden ja voimavarojen tunnistamiseen ja vahvistamiseen. Naisten identiteetin vahvistaminen omana arvokkaana itsenään ja oman parhaan itsensä löytäminen ovat Voimasiskojen keskeisiä tavoitteita. Työpajassa esitellään Voimasiskojen toimintaa sekä käsitellään teemoja vuorovaikutteisesti osallistujien kesken. Kuulet lisää toimintamalleista ja niihin liittyvistä aiheista kuten naisena olemisesta sekä siitä, miten voimme tukea ja vahvistaa toinen toisiamme vertaistuen avulla. Työpajaa vetävät NNKY:n työntekijät Voimasiskot-innostaja Kati Taipale ja Vaula Hacklin.
Paikka: Helsingin seurakuntayhtymä, Kolmas linja 22B, 2. krs (Sutinen)

 

Voimasiskot-logo

Kosmetiikkatyöpaja

Onko kosmetiikka turvallista? Tehoaako se? Saako marketista toimivaa kosmetiikkaa? Minkälaisissa tuotteissa on hyvä hinta-laatu -suhde? Entä luomu ja kestävä kehitys? Mistä löydän luotettavaa tietoa kosmetiikasta?
Tule mukaan kosmetiikkatyöpajaan keskustelemaan ja kyselemään kosmetiikan raaka-aineista, valmistuksesta, trendeistä ja turvallisuudesta. Ota mukaan suosikkituotteesi tai tuote, joka mietityttää. Työpajan pitää Marjo Poutanen, kemisti, FT ja Kosmetiikka-alan kehittäminen ja johtaminen-tutkinnon vastuuopettaja Laurea-ammattikorkeakoulusta. Marjon intohimona on löytää laadukkaita ja kukkarolle ystävällisiä tuotteita sekä murtaa kosmetiikkaan liittyviä myyttejä.
Paikka: Helsingin seurakuntayhtymä, Kolmas linja 22B, 5. krs (Jung)

Marjo POutanen